Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Υγιεινές κρέπες!



Στην ενότητα της μαγειρικής όπως έχετε καταλάβει θα σας προτείνω  αγαπημένες μου συνταγές που κάνω τακτικά.
Μια από αυτές είναι οι γλυκές αλλά πάντοτε υγιεινές κρέπες με μερέντα και μπισκότο!
Η συνταγή που θα σας δώσω είναι η βασική ζύμη για κρέπες, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αλμυρές.
Βγάζει 6 κρέπες εφόσον χρησιμοποιηθεί τηγάνι κανονικού μεγέθους.
Αυτό που τις διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες συνταγές είναι ότι χρησιμοποιώ και  αλεύρι ολικής άλεσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 & ¼ κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
1 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Φυσικά μερέντα και 1 τριμμένο μπισκότο για την κάθε κρέπα.

Για να αποφύγετε τα έξτρα λιπαρά χρησιμοποιείστε αντικολλητικό τηγάνι.
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να αλείφετε κάθε φορά το τηγάνι με βιτάμ για να μην κολλήσουν οι κρέπες σας.

 Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο! Δοκιμάστε να την κάνετε και θα με θυμηθείτε!

1 σχόλιο: