Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Fifty Shades of Grey - Το ερωτικό μυθιστόρημα του καλοκαιριού


To Σάββατο που μας πέρασε αποφάσισα να βγω στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να αγοράσω το πολυδιαφημισμένο βιβλίο “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”.
Ο σκοπός πραγματοποιήθηκε και έπεσα μετά μανίας στο διάβασμα.

Πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα της βρετανίδας συγγραφέως E. L.  James το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, και πραγματεύεται την σχέση της Anastasia Steel, η οποία μόλις έχει πάρει το πτυχίο της στην φιλολογία, με το γοητευτικό και επιτυχημένο επιχειρηματία Christian Grey.
Mόνο που δεν πρόκειται για μια φυσιολογική σχέση αλλά για μια σχέση στην οποία ο Christian θέλει να επιβάλλει του δικούς του όρους.
Ένοχα κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν του, τα οποία αρνείται να αποκαλύψει, έχουν στιγματίσει το χαρακτήρα του και την σεξουαλική του συμπεριφορά. 
Βρίσκει την ικανοποίηση που θέλει μέσα από σχέσεις κυριαρχίας και υποταγής που περιλαμβάνουν σαδομαζοχιστικές πράξεις.
Το θέμα είναι κατά πόσο η Anastasia θα δεχτεί να παίξει αυτόν τον ρόλο στην ζωή του. 

Είναι ένα βιβλίο το οποίο διαβάζεται πολύ εύκολα και σίγουρα δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε.
Θα το χαρακτήριζα  love story, τύπου άρλεκιν, με αρκετή δόση ρομαντισμού και ενδελεχή περιγραφή των ερωτικών τους συναντήσεων. Παρουσιάζει το σαδομαζοχισμό με έναν τρόπο που στα μάτια πολλών απενεχοποιείται, ίσως να φαντάζει και ελκυστικός.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο μέρος της τριλογίας ενώ στο Χόλυγουντ ετοιμάζεται και η κινηματογραφική μεταφορά του.

Όσοι απο εσάς το διαβάσετε περιμένω τα σχόλια  σας.


3 σχόλια:

  1. Χαμός γίνεται με αυτό το βιβλίο. Κοίτα να δεις που το πορνό έγινε τέχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι φίλες μου στην παραλία λύσαξαν με αυτό. Στο τέλος όμως επήλθε η απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια αγγλιδούλα προφανώς με μκρή πείρα στον έρωτα, έχει ερωτικές φαντασιώσεις και νόμιζε ότι ανακάλυψε τον κόσμο!!! Οι δε "ροζ" ενότητες του βιβλίου είναι πραγματικά πολύ φτωχές για ερωτικές φαντασιώσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τίποτε καλύτερο από Αγγλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή